Workshop

Cursus: Kwispelkaarten
Maximaal 4 teams per ronde ( 1 team = 1 begeleider met 1 hond)
Tijdsduur 1 uur per workshop
Kosten : € 25,- incl. per team
Datum: vrijdag 10 mei 2024
Tijd: 10.00-11.00, 11.00-12.00, 13.00-14.00 uur
Locatie: Dukatewei 12 Burgum

KWISPELKAARTEN Vakantie Workshop
Wat leuks doen tijdens de meivakantie? Ook zeker geschikt voor de jongere cursist!
Zin om eens wat anders te doen met je hond?
Zo gaat het:
Kwispelkaarten is een kaartspel waarbij jij als team samen met jouw hond tegen andere teams speelt.
Om beurten pakken de teams een kaart met een opdracht erop. Als het team deze opdracht succesvol uitvoert, behaalt het een aantal punten dat op de kaart staat. Er zitten ook een aantal speciale kaarten in het spel. Daarmee zijn extra punten te verdienen, of te verliezen.
Als alle kaarten zijn gebruikt eindigt het spel en tellen de teams de punten die op hun kaarten staan op. Een volledig spel duurt tussen de 45 en 60 minuten en het team met de meeste punten wint het spel.
Het is een competitief spel maar zeker ook leuk om te ervaren wat je hond kan en durft. Er is geen interactie tussen deelnemende teams, honden gaan niet los van de lijn en er is voldoende ruimte tussen de teams.
Maximaal 4 teams per ronde ( 1 team = 1 begeleider met 1 hond)
Tijdsduur 1 uur per workshop
Kosten : € 25,- incl. per team
Datum: vrijdag 10 mei 2024
Tijd: 10.00-11.00, 11.00-12.00, 13.00-14.00 uur
Na afloop krijgen jullie een certificaat van deelname en een (kleine) attentie. Voor de winnaars een leuke prijs.
Opgave kan via ons contactformulier, u kunt aangeven met hoeveel personen u komt.

Workshop

Cursus: Emoties bij honden – herkenbaar in de praktijk
Datum: zaterdag 29 juni
Waar: Wâldpleats te Burgum
Tijd: 13.00 – 17.00 uur incl. koffie/thee
Kosten: € 35,- p.p.

Emoties bij honden – herkenbaar in de praktijk
Als hondenliefhebber weet je natuurlijk al lang dat honden ook emoties hebben. Jij kunt immers als geen ander zien of jouw hond blij, bang of boos is.
Toch is het pas 25 jaar geleden dat wetenschapper Jaak Panksepp eindelijk erkenning kreeg voor zijn onderzoek naar emoties bij dieren.
Uit de onderzoeken van Panksepp is gebleken dat er inderdaad overeenkomsten zijn tussen de emoties van mensen en dieren. Maar zijn er eigenlijk ook verschillen? Wat heeft opspringen bijvoorbeeld met emoties te maken? Waarom zijn vrouwen in de regel zorgzamer dan mannen en hoe zit dat eigenlijk bij honden? Is een hond echt bang bij verlatingsangst en wat heeft dat dan weer met castratie te maken?
Deze en andere vragen zullen door instructeur en gedragstherapeut Edgar van de Kamp worden beantwoord tijdens een ca. 4 uur durende interactieve lezing over de 7 emotionele systemen van Jaak Panksepp. Aan de hand van ondersteunend beeldmateriaal, creatieve voorbeelden en een dosis humor weet Edgar de wetenschappelijke stof op een begrijpelijke manier naar de praktijk te vertalen.
Deze lezing is geschikt voor hondeneigenaren, uitlaatservice, trimmers, dierenartsen, en alle andere professionals.
Nascholingspunten zijn toegekend door SPPD (4), NVGH (2) en CKI (10, categorie B)
Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor het stellen van vragen.
De lezing Emoties bij Honden – Herkenbaar in de Praktijk is een leuke bijscholing voor professionals (i.o.) in de hondenbranche. Van instructeur tot honden uitlaatservice en van gedragstherapeut tot dierenarts, als professional heb je immers altijd te maken met de emoties van de honden die je tijdens jouw werkzaamheden tegenkomt. Ook van hondenliefhebbers, die graag iets meer verdieping willen hebben over het begrip ‘hond’, krijg ik vaak de terugkoppeling dat de inhoud van deze lezing hen meer handvatten heeft gegeven over hoe hun eigen hond in het leven staat.
Over Edgar
Edgar van de Kamp is een duizendpoot is in de dierenbranche. Vanuit zijn bedrijf HondBewust begeleid hij hond eigenaren en professionals als instructeur, gedragstherapeut, docent, mentor, examinator en coach. Zijn creatieve manier van communiceren en lesgeven zorgt voor bewustwording, herkenning en een ontspannen manier van leren.
Opgave kan via ons contactformulier, u kunt aangeven met hoeveel personen u komt.
Hondenschool Martine
4.8
Gebaseerd op 41 beoordelingen
powered by Google
Karin ReidingaKarin Reidinga
13:42 06 Dec 22
Martine is een hele fijne docent met veel ervaring. Qua persoon is ze iemand die even de kat uit de boom kijkt, dus de eerste les voelde ik me een beetje verloren en wist ik niet goed wat de bedoeling was en wat ik kon verwachten. Na de tweede les ging het heel goed en mijn hond en ik hebben veel geleerd.
Sape BloemhofSape Bloemhof
15:07 04 Dec 22
Fijne hondenschool met kleine groepen. Veel individuele aandacht met persoonlijke en specifieke tips voor de eigen situatie. Zeker een aanrader!!
Marcel PostmaMarcel Postma
10:13 17 Dec 20
Een Goede en Vriendelijke Hondenschool die rekening houdt met de kwaliteiten van de hond en zijn baas..!!De ene leert sneller dan de ander en hierbij wordt een oplossing voor gemaakt..!!Ook wordt er zeer vriendelijk rekening mee gehouden met de tegenslagen in het leven..!! (Gemiste Les)(Corona-proof en denkende in oplossingen)
Amber TerpstraAmber Terpstra
17:02 14 Feb 20
Super tevreden! Heb hier veel geleerd over Kyllam en over mijzelf als baasje.
H PiersmaH Piersma
08:24 11 Aug 19
Een uitstekende hondenschool, de groepen zijn klein waardoor alle deelnemers/honden persoonlijke aandacht krijgen. Daarnaast heeft Martine veel kennis en expertise.
js_loader